Planlama Yardımcıları

Çalışma yaşamınız hem farklı işlerle uğraşmayı hem de sürekli takibi gerektiriyorsa, gününüzün bir kısmını not almaya, aldığınız notları düzenlemeye ve zamanınızı planlamaya ayırmanız kaçınılmaz. Üstelik bunu da biraz ihmal ederseniz, birşeyleri kaçırmanız an meselesi olur.

Benim çalışma hayatımda benzer rutinde geçtiği için, kendi yöntemlerimi kısaca aktarayım istedim:

CALENDER: Ofis outlook kullanmayı uzun süre önce bıraktım, onun yerine Google Calender'a taşıdım hayatımı. Onda da etkinlik ve hatırlatıcıları faal kullanıyorum. Tüm rutinim orda ve günün sonunda da muhakkak neyi yaptım geriye ne kaldı diye günün bir değerlendirmesini yapıp güncelliyorum.

KEEP: Google Keep. Daha çok rutin takip ettiğim haftalık ya da aylık periyotlu süreçlere ilişkin an be an çıkan detayları not alıyorum burada, böylece takvimde zamanı geldiğinde nereye bakacağımı önceden biliyorum. Google Calenderla hatırlatıcılar üzerinden entegre olması da ciddi kolaylık sağlıyor.

EVERNOTE: Daha detaylı, mail trafiği olan ve belge incelemeli işleri, örneğin sözleşme çalışmaları gibi, burada takip ediyorum. Ofis outlook maillerin kolaylıkla aktarılması ve etiketleme özelliği, üzerinde çalıştığım projenin detaylarını çok kolay bir şekilde sürekli elimin altında tutmayı sağlıyor. Ayrıca Evernote'da Google Calnder ve Keep gibi herhangi bir cihazdan ulaşmak mümkün.

DRIVER: Buda Google doğal olarak. Çalıştığım her ofis dosyası burada yüklü, hem iş hem de ev bilgisayarımda kurulu. Bu zamana kadar kullandığım en istikrarlı saklama aracı olduğunu söyleyebilirim. Dosya gitti korkumu sıfırladı bir kere, daha ne olsun!

NOT DEFTERİ: Evet, hâlâ bunu da kullanıyorum. Elimin altında her daim bir tane bulunur. Not kağıdına yazabileceğim şeyleri bile not defterime yazarım, akşamları da elden geçirir, düzenlerim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar