Hazır giyimde fon yatırımlarında son durum


Dünyada parasal genişlemenin sürdüğü dönemin Türkiye’ye etkilerinden biri de yatırım fonlarıyla oldu. Perakende başta olmak üzere büyüyebileceğine inandıkları şirketlere yatırım yapan fonlar, sektörlerinde yeniden şekillenmesine etki ettiler.

Türkven’in giyim perakendesinde yatırım yaptığı Mavi, özellikle de çıkışın halka arzla olmasıyla bir başarı öyküsü olarak okunabilir. Aynı sektörden bir diğer şirket Koton’daki yatırımı ise halen devem ediyor ve şimdilik ufukta bir çıkış tarihi görülmüyor.

Taxim Capital, 2017’de aldığı iç giyim üreticisi Suwen’in yüzde 51 hissesini halen elinde tutuyor. Birkaç yıl önce Boyner’e ortak olan Katarlı fon Mayhoola ise başladığı yerde durmadı ve Beymen ve Ay Marka’nın yüzde 97’sini aldı. (Anlaşmaya göre Boyner Büyük Mağazacılık ile Altınyıldız Tekstil’in tamamı Boyner’de kaldı). Cem Boyner, anlaşmaya ilişkin yorumunda “teknoloji yatırımlarına ağırlık vereceklerini” söylerken benim aklıma direkt, Türkiye’nin ilk milyar dolarlık dijital uygulaması olabilir diye baktığım hopi geldi haliyle.

Son dönemin en dikkat çeken yatırım haberi ise Modanisa.com’dan geldi. Aslanoba Kapital’in de portföyünde olan e-ticaret şirketi, azınlık hisselerinin Dubai merkezli Wamda Capital ve Goldman Sachs’a satışı için Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar