Mor İnek, Seth Godin

Mor İnekMor İnek by Seth Godin
My rating: 3 of 5 stars

Pazarlama bireyin ya da toplumun gelişim/değişim ya da gerileyişinin en önemli faktörü değil elbette ama dinamosu olduğu kesin. Satış elemanından şirket yönetimine, yükselmek isteyen devlet memurundan siyasetçisine herkes bir şekilde "pazarlama" faaliyetinde bulunuyor nihayetinde.

Seth Godin'de o tüm pazarlama faaliyetinde bulunanlara bir şey öneriyor; diyor ki, "farklı olanı bulun, keşfedin ve farklılığı pazarlayın!"

Kitaptaki kimi şirketler ve ürünlere ilişkin aktarılan bilgiler eskimiş durumda haliyle ama kitap, kendi ana fikriyle halen güncel. Gerçi Godin'in fikirleri dünya genelinde epey bir uygulama alanı bulmuş, bu haliyle -kitabı okumamış olsanız bile- aktarılanların büyük kısmına "muhtemelen" aşina olduğunuzu farkediyorsunuz.

Genede bugün okuyunca bir eksiklik hissettirdiğini söyleyebilirim; oda nedir derseniz, kitabın dijital ve veri teknolojisinin bugünkü düzeyini öngörmediği derim. Bugünkü teknolojinin neredeyse her ürünü "kişiselleştirmeye" doğru gittiğini düşününce, ortalık şimdiden "sıradanlaşmış" mor ineklerle dolu demek, yanlış gelmiyor bana. Yani bugün, mor inek sürüsünün içerisinde farklı bir inek bulmak gibi bir dert var artık.

View all my reviews

Yorum Gönder

0 Yorumlar