The Lincoln Lawyer – Güneşin Karanlığında

"Zamanının çoğunu Los Angeles’ta ofisi olarak kullandığı Lincoln marka arabasında geçiren yakışıklı ve karizmatik avukat Mick Haller’ın kariyeri, önemsiz suçlar işlemiş suçluları savunmakla geçmiştir. Bir gün karşısına önemli bir dava dosyası çıkar. Beverly Hills’in oldukça zengin ve tanınmış kişilerinden biri cinayetle suçlanmaktadır. Şans Haller’a gülmüştür. Suçlu, avukat olarak Haller’ı seçer. Aslında basit gibi görünse de bu isteğin altında karanlık bir amaç yatıyordur. Haller davayı parası iyi olduğu için kabul ederken aslında farkında olmadan ölümcül bir komplonun da ortasına düşmüştür..."

Yönetmen Brad Furman
Senaryo John Romano, Michael Connelly
Oyuncular Marisa Tomei, Matthew McConaughey, Ryan Phillippe, William H. Macy

IMDb Puanı 7.3, Yapım Yılı 2011, Ülke Amerika, Yapım Şirketi Lionsgate Films
Film Süresi 118 dakika

İçinde avukatlar, savcılar, yargıçlar olan filmleri sevenler için iyi bir film. Hele de son yılların (benim de hepsini izlediğim) süper kahramanlı ya da basit hikayeli aksiyon filmlerinden sıkılanlar için fena denmeyecek kadar iyi bir kurguyla örülmüş bir olaylar örgüsü olan filmse aradığınız, bunu da izlemelisiniz.

Gerçi, bizde bu tarz filmleri Anglo-Sakson hukuk sistemi kurgusu üzerinden izlemenin, sonrasında bizde de hukukun ve mahkemelerin böyle yürüdüğünü sanmak gibi kötü bir etkisi var ama...

Yorum Gönder

0 Yorumlar