Ünlü Muhasebeciler

Itzhak Stern (25 Ocak 1901 - 1969), Alman sanayici Oskar Schindler'in Yahudi muhasebecisi. O, Schindler'le beraber Deutsche Emailwarenfabrik emaye malzeme şirketi için muhasebeci olarak Kraków'de çalıştı ve birçok şirketin yönetilmesine yardımcı oldu. Oskar Schindler'in araya girerek soykırımdan kurtardığı Yahudilerin isim listesini yazmakla görevliydi.

Viktor Andriyoviç Yuşçenko (d. 23 Şubat 1954), eski Ukrayna Cumhurbaşkanıdır. Turuncu Devrim'in aktörlerinden biridir.

Chandrasekhara Venkata Raman (d. 7 Kasım 1888 - ö. 21 Kasım 1970), ülkesinde fizik biliminin gelişmesini sağlayan Hint fizikçi. Raman etkisi ve Raman saçılması olarak literatüre geçen, ışığın saydam bir malzemeden geçmesiyle bir kısmının bükülerek farklı dalga boyları oluşturması keşfiyle 1930 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazanmıştır. 1983 yılında kendisi gibi bir fizikçi olan yeğeni, Subrahmanyan Chandrasekhar da Nobel Fizik Ödülü sahibi olmuştur.

1907 yılında Hint Hükümetinin finans bölümünde muhasebeci olmuştur. Raman 29 yaşında profesör olmuştur. 1934 yılında “Hint Fizik Vakfı”nı ve “Hindistan Bilimler Akademisi”ni kurmuştur.

John Davison Rockefeller (d. 8 Temmuz 1839 - ö. 23 Mayıs 1937) ABD'li sanayici.

Mütevazı bir köy kilisesinde ayin eşyası muhafızıyken, bir ticarî işletmeye muhasebeci olarak girdi. Daha sonra simsarlık şirketine ortak oldu. Rockefeller, petrol endüstrisinin vaat ettiği geleceği ilk sezenlerden biridir. Bir komisyoncu olarak hayata atılan Rockefeller, daha sonra madencilik ve çelik işleriyle uğraştı. 1859'da bir arkadaşıyla Clark ve Rockefelleradını verdikleri bir kartel kurdu. İç savaş sırasında şirket gelişti. 1862'de kimyager Samuel Andrews'ın petrolü rafine etmenin daha iyi ve ucuz bir yolunu keşfettiğini duydu. Petrolün ileride ticari önem kazanacağını düşünen Rockefeller, şirketini satarak parasını Andrews'la birlikte Standard Oil Company adında yeni bir şirkete yatırdı. 1863'te ilk petrol rafinerisini kurdu.

Ralph Nelson Elliott (28 Temmuz 1871–15 Ocak 1948) Amerikalı muhasebeci ve yazar. Hisse senedi piyasalarındaki fiyat verilerini inceleyerek geliştirdiği Dalga Prensibi, finansal piyasalarda trendlerin tespit edilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Elliott'a göre trendler, takipçilerinin Elliott Dalgaları olarak isimlendirdiği belirli kalıpları izleyerek oluşur.

Meyer Lansky

1902-1983 yılları arasında yaşamış ünlü Amerikalı gangster. Bir gangsterden ziyade Amerika’daki mafyanın muhasebesini tutmuş en söz sahibi kişilerden biridir. Kendisi Rusya'dan Amerika'ya göçen Yahudilerdendir. Hakkında açılan çeşitli davalardan sonra hiç bir ülkenin vatandaşı olamamış ve bir haymatlos olarak ölmüştür...

Yorum Gönder

0 Yorumlar