Bayıldığım girişim: Kitap Kulübü

Zamanın hızı değişimle orantılıysa (ki algıda öyledir), içinde bulunduğumuz zaman sprinti maratona çevirmiş durumda. Öyle olunca ya sürekli ilerlemek ya da durup düşmek dışında seçeneğiniz olmuyor. İlerlemenin temelinde ise okumak var. Okumadan bırakın değişimi takip edebilmeyi, içinde olmayı, anlamak bile pek mümkün değil.

Kitap okumayı içselleştirmemiş bir toplumda yaşıyoruz, bu yüzden kitap okumak, bizim için kazanılması gereken bir alışkanlık. Bu birinci bariyerimiz.

İkincisi, zaten zamanı yoğun yaşarken bilinçli bir okuma sırası oluşturmak da ayrı bir çaba ki çoğumuz bunu yapamayız.

İşte kitapkulübü.com.tr tam böyle bir zamanda karşıma çıktı. Sosyalmedya.co’nun da kurucusu olan girişimci Fatih Güner’in kurduğu site, şimdilik “iş” ve “edebiyat” alanlarında aylık 49.99 TL’lik abonelik bedeli karşılığı her ay seçtiği 4 kitabı gönderiyor.

İş kitaplarının küratörlüğünü Fatih Güner kendisi yapıyor. Öyle olunca seçtiği kitapların ağırlığının yeni ekonomik kavramlar ve türler üzerine olduğunu düşünebiliriz ki bu bence iyi bir şey.

Girişimin motivasyon yanı benim için oldukça yüksek, sonuçta kargodan yeni kitaplar geldiğinde nasılsa içimde bir şey “bir an önce oku” diye dürtecek, biliyorum. Ekonomik açıdan da oldukça avantajlı, ilk gelen kitaplara (Haziran) baktım, 2016-17 yayınları, birinci basımlar ve gidip de kitapçıdan alırsanız fatura 100 TL, yani ilk ay için cebimde kalan para yarı yarıya.

Kitap Kulübü, kesinlikle iyi bir fikir ve doğru zamanlı bir girişim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar