Bilmediğiniz bir süper kahraman hikâyesi; lo chiamavano jeeg robot

Enzo, yalnız yaşayan, hiç dostu olmayan, küçük hırsızlıklarla geçinen, evde sürekli porno izleyen bir adam. Polisten kaçarken maliyetten kurtulmak için gizlice nehre atılmış varillerden sızan radyasyona maruz kalınca süper güçleri olur ama onun derdi kahramanlık yapmak değildir, gider bir banka ATM’sini yerinden söker, bir başka gün para nakil aracını soyar falan. Hırsızlık ganimetlerini sattığı adam öldürülünce onun ruhsal sorunları olan, gerçeklikten kopuk kendi hayal dünyasında yaşayan kızını korumaya niyetlenir ama aynı kıza tecavüz edecek kadar da dejeneredir.

Tabi mesele bu kadar basit değil, sokaklarına mafyanın hâkim olduğu İtalyan kentlerinden birinde, yoksul bir ailenin çocuğu ve en yakın arkadaşlarının öldürülmelerine şahit olarak büyümüş Enzo. O yüzden de tek ve öncelikli gayesi, hayatta kalmak olmuş.

Marvel ya da DC etiketli Amerikan süper kahraman filmleri, yediden yetmişe herkes izlesin diye bol efektli, fantastik dozu yüksek, komediyle harmanlanmış yapımlarla gişelerin tozunu atarken, 2015 yılı İtalyan yapımı Robot Jeeg’in aynı başarıyı göstermemesi garip değil.

Gerçi Enzo sonunda bir kahramana dönüşüyor ama izlemek isterseniz aklınızda bulunsun gene de, bol gişeli süper kahraman filmlerinin o dışa dönük, kahramanı ilahlaştıran efektlerinden ne kadar uzaksa, sıradan, korkan ve suçlu bir adamın içine o kadar yakın bir dram Robot Jeeg.

Yorum Gönder

0 Yorumlar