Chappie

Güney Afrika, Johannesburg, bugünden birkaç yıl sonrası. Suçun önü alınamayınca kentte yapay zeka sahibi droid polisler devreye alınır. Sonuçlar başarılıdır, suç oranı hızla düşer, çeteler darmadağın edilir, polis teşkilatı yeni droid siparişleri verir, şirket tonla para kazanır.

Bu arada droidlerin yaratıcısı orada durmaz, insan beyni gibi çalışan, öğrenen bir yapay zeka geliştirir ve ,mha edilmek üzere olan bir droid gövdede dener. Ama tam bu sırada yaratıcı ve droid üç suçludan oluşan garip bir aile tarafından kaçırılır.

Filmin sonrasını anlatmayayım ama yaşam formunu benzersiz kılıp özgün bir tür olarak varolmasını sağlayanın “özgür bilinç” olduğu düşüncesini tartışmaya hazırsanız, izlemenizi öneririm.

2015 yapımı Bilimkurgu ve komedi türlerindeki filmin yönetmeni, ‘District 9′ adlı düşük bütçeli yapıtıyla bilimkurgu türüne bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra ‘Elysium’ filmiyle izleyici karşısına çıkan Neill Blomkamp. Filmin başrollerindeyse Hugh Jackman, Sigourney Weaver ve Sharlto Copley bulunuyor.

Bu arada filmin IMDB puanı 7.2/10

Yorum Gönder

0 Yorumlar